Recept


Mer än ett café

Kungsgatan 38, 681 30 Kristinehamn, Tel: 0550 - 50 10 40







Välkommen!

Måndag - Fredag 9 - 18, Lördag 10 - 15, Söndag stängt





Vi bakar bröd varje dag. Köp gärna med.

Vi gör smörgåstårtor på beställning. Vegetarisk eller mjölkfri? Inga problem. Det fixar vi.































tisdag 27 april 2010

Spännande?


Är det bara jag eller blir man lite till sig när man hittar ett 100-årigt kakrecept?


Lingonkaka
500 g smör
2 dl socker
11 dl vetemjöl

2 dl lingonsylt

2 dl florsocker
1,5 msk vatten
50 g skållad mandel

Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop smör, socker och vetemjöl. Dela degen i 3 delar och kavla ut till tre rundlar på bakplåtspapper. Använd en tallrik som mall. Grädda en och en i 7 minuter. Låt kallna helt innan de flyttas från plåten. Fördela lingonsylten på två av bottnarna. Blanda florsocker och vatten och bred glasyren över den tredje bottnen. Dekorera med skållad mandel. Lägg ihop bottnarna. Lägg en ren handduk över kakan. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag.



Kom in och smaka en bit vetja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar